Красимир Янков: Там, където има висока битова престъпност, трябва да има полицаи и бърза реакция на МВР

Мар 19, 2017 ДОБРИЧ Новини БСП 0 2394

За последните 2 години не е правен анализ на криминалния контингент в МВР

„За последните 2 години не е правен анализ на криминалния контингент в МВР“. Това заяви пред Канал 3 Красимир Янков, водач на листата на „БСП за България“ в Добрич. Според него трябва да се вземе информирано решение, когато се гласува и да се вземат фактите от значение. "Посегателствата върху личното имущество станаха грабежи.  Там, където има висока битова престъпност, трябва да има патрули и бърза реакция на МВР. БСП ще обезпечи на държавната граница 1000 полицаи в Гранична полиция. По времето на кабинета "Орешарски" БСП изнесе жандармерията в малките населени места", коментира Янков. По думите му по програма към социалното министерство са били назначени 5000 служители и е постигната 20% намаляване на битовата престъпност. "БСП е доказано демократична партия. Демокрацията създава правила. ГЕРБ въведе пълзящия толетаризъм", заяви Янков.

"Какво точно можем да харесаме в секторите здравеопазване и образование", попита реторично Янков. "Съветът за сигурност към Министерския съвет не функционира. На 26 март гражданите трябва да вземат решение според това как живеят. ГЕРБ разби системата", допълни той.

Красимир Янков е на мнение, че Бойко Борисов ще изненада с предложението си за вътрешен министър, а не БСП. "Притеснявам се от явния натиск върху българските избиратели. Призовавам институциите да работят", каза още водачът на листата на левицата в Добрич. Според него трябва да бъде взета под внимание всяка ръка, когато става въпрос за националния интерес.