Корнелия Нинова: Народът да си върне вярата, че силата е в него

Юли 28, 2017 Новини БСП 0 38721

28.07.2017 г.

“В навечерието сме на 140 години от освобождението от турско робство. Днес даваме началото на Националния събор на БСП " Бузлуджа 2017" на това свято място , отдавайки почит на българските опълченци, руските воини, жителите на Стара Загора и хилядите българи, загинали с името на България на уста”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора."  По думите й битката за Стара Загора, спасяването на Самарското знаме е символ на свободния дух, на любовта към отечеството и саможертвата за него. „Утре десетки хиляди социалисти и симпатизанти ще се съберем на връх Хаджи Димитър, на Бузлуджа. Тръгваме оттук, с преклонение към историята и героите си, с тревога за настоящето си и с ясено виждане какво бъдеще искаме.
Иска ми се българският народ да си върне вярата, че силата е в него, че когато пожелае нещо, може да го постигне, както предците ни вярваха, пожелаха и взеха свободата си“ Заключи Корнелия Нинова.

На събитието присъстваха и зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев,  народни представители от ПГ на левицата, общински съветници от БСП, представители на областното и общинското ръководство на БСП-Стара Загора, десетки симпатизанти и членове на партията от областта.