Сергей Станишев и Валери Жаблянов посетиха област Добрич

Май 12, 2019 ДОБРИЧ Новини Избори 0 1916

12.05.2019

Кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Сергей Станишев и Валери Жаблянов посетиха град Генерал Тошево, област Добрич. Двамата кандидати обърнаха внимание на лявата вълна, която се надига в Европа, визирайки победите на левите партии в Швеция и Испания. По мнението на кандидатите за евродепутати, в името на едно по-силна „БСП за България“, е добре тя да има повече представители в Европейския парламент.

Кандидатите получиха редица въпроси от препълнената зала – за пакета „Мобилност“, за социалните мерки, които левицата предлага. Сергей Станишев обърна внимание на манифеста на ПЕС, на въвеждането на европейска минимална пенсия и европейска минимална заплата. Той констатира още, че над 40 процента от децата в България са в риск от бедност и допълни, че ПЕС предлага стратегия за „Детска гаранция“. Станишев засегна и темата за двойните стандарти при хранителните продукти в големите търговски вериги, както и мерките на левите за младежката заетост, Еразъм плюс, културния чек и други политики, насочени към младежта. Валери Жаблянов, от своя страна, акцентира върху възможността за промяна, дължаща се на изчерпаното доверие към сегашните управляващи.

По-късно кандидатите за евродепутати посетиха и село Дъбовик, родното село на поетесата Дора Габе, където връчиха награди за конкурса за народна песен „Иван Георгиев“.