Уникални системи за пречистване на въздуха и дезинфекция дариха на МБАЛ Добрич кандидатите за народни представители от "БСП за България"

Окт 20, 2021 ДОБРИЧ Новини Избори 0 857

20.10.2021 г.

Кандидатите за народни представители от "БСП за България" направиха дарение на МБАЛ Добрич. Те закупиха специални системи за активна дезинфекция и пречистване на въздуха за две от линейките на здравното заведение. Системите на Ериус осигуряват чиста атмосфера и в същото време изискват минимални усилия за поддръжка. 

Поразителното при този начин на дезинфекция, по думите на директора на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков, е, че води до 100% елиминиране на бактериите, тоест осигурява една напълно стерилна среда.  Ползите от тази система за пречистване на въздуха са не само за пациентите, но и за персонала, работещ в линейката, тъй като те са спокойни да извършват служебните си ангажименти в сигурна среда. 

Устройствата, които ще бъдат инсталирани в линейките, се базират на игловърха би-полярна йонизация (NBPI), която е изключително ефективна в борбата с бактериите и микробите. Дарението е от огромно значение за здравното заведение и в ситуацията на пандемия от COVID-19.