Нинова: ГЕРБ се готвят да вдигат данъци. Нашите кметове няма да увеличават местни данъци и такси

Соня Георгиева е доказала как се управлява социална община. Вярвам в нейната победа за нов мандат начело на община Добричка

"По време на нашето кратко участие в управлението, успяхме да принудим ПП и ДБ за онази силна социална политика, с която 20 млрд. лв. стигнаха до хората – безплатни ясли и детски градини, увеличено майчинство, освобождаване на младите семейства с деца от данъци, увеличени пенсии и ваучери за храна. Но много преди да решим това на национално ниво, Соня Георгиева въведе безплатните детски градини в община Добричка. Въведе много социални мерки преди националното правителство да ги направи. Тя е доказала какво е социална община.” С тези думи Корнелия Нинова поздрави кмета на община Добричка и кандидат за нов мандат Соня Георгиева на среща с жители на общината. 

Лидерът на българските социалисти изрази своята подкрепа за Георгиева и увереност, че ще си осигури изборна победа още на първи тур.  

Нинова обърна внимание, че за първи път се провеждат местни избори в такава сложна международна и вътрешна обстановка. „Само преди година и половина започна войната в Украйна, последиците от която още ги теглим, а преди няколко дни започна и война в Израел, която ще е по-страшна, по-дълга и с по-тежки последици за Европа, за нас и за света”, подчерта тя. 

"Внесохме вот на недоверие заради провал в енергетиката – най-ключовият сектор за развитието на държавата, който се отразява на всичко останало", припомни Нинова и обясни: „Продадоха двата реактора на АЕЦ „Белене” в момент, в който Франция отваря 14 нови ядрени централи. Затварят въглищните централи в момент, в който Германия ги отварят заради идващата зима. Европа ни позволи да използваме руски петрол до 2024 г. – те прекратяват тази дерогация и трябва да се внася друг петрол в момент, в който цената на петрола тръгва нагоре заради войната в Израел."

 По думите ѝ, сглобката е предала енергията на протеста от 2020 г. и на хилядите хора по улиците, които са искали да се сложи край на модела „ГЕРБ”. „ПП и ДБ се прегърнаха, прекратиха си делата, направиха уж съдебна „реформа”, която им изчисти всички престъпления. Изкушиха се от властта, постовете и парите. Сега извадиха списък със своите фирми, за да откраднат парите по ПВУ", посочи лидерът на БСП.

И предупреди: „Предстои да приемем Държавен бюджет за 2024 г. Защо мислите, че го отложиха – за да скрият по време на изборите, че готвят увеличение на данъците и замразяване на доходите, защото бюджетът не им издържа. Не искат сега да го обсъждаме, за да не стане това ясно и да не им се отрази на резултата , но те ще водят такава политика. И единствената социална партия, която можем да им се противопоставим е БСП. ГЕРБ ще увеличават данъци. Нашите кметове няма да вдигат местни данъци и такси."

„Ние останахме единствената парламентарна група, която е вярна на хората, които ни изпратиха там. Промяната не стана на върха, но може да стане през местната власт – най-силната власт. Хората по места вече осъзнават това”, каза още Нинова.

В заключение Нинова призова за активност. „Ако всеки осъзнае своята сила, всичко това може да се промени. Всичко зависи от хората. Нашият съюзник е народът. Промяната на България минава през местните избори”, категорична бе тя.