Михаил Миков в Добрич: Земеделието е важен сектор от икономиката ни, който ние подкрепяме

Сеп 25, 2014 Новини БСП 0 2484

Поздравявам всички жители тук по случай празника на града - Деня на Добрич

Поздравявам всички жители тук по случай празника на града - Деня на Добрич. Дойдох да подкрепя листата на Коалиция ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и да кажа, на хората, че земеделието е важен сектор от икономиката ни, който ние подкрепяме. Добруджа е гръбнакът на българското земеделие. Това заяви при посещението си в града председателят на БСП Михаил Миков. По думите му в региона са нужни повече преработващи предприятия, за да може продукцията да има повече добавена стойност, защото освен печалбите за фирмите, са нужни и повече работни места. Той подчерта, че БСП ще подпомага този тип политики, включително и през следващия програмен период.

ДКЕВР започва да обслужва интереси на онези компании, които през последната година не увеличиха цената на тока

Лидерът на социалистите бе посрещнат от водача на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Добрич и областта проф. Светла Бъчварова, председателят на БСП в града Мая Димитрова, членове и симпатизанти.

Попитан, каква е позицията му по отношение планираното увеличение на тока, председателят на БСП бе категоричен, че това увеличение, което се предвижда, не е обосновано. „Очевидно е, че ДКЕВР след промяна в състава й, започва да обслужва интереси на онези компании, които през последната година не увеличиха цената на тока. Затова хората излизат по улиците и ние сме солидарни с тях. Не може нашите сънародници да понасят всяко увеличение, независимо дали става въпрос за бюджета или за цената на тока”, категоричен бе той.

По време на посещението си председателят на НС на БСП проведе среща с кметове, зам.-кметове на общината и областта, след което се отправи към шатрата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в центъра на града. Там той бе посрещнат от стотици симпатизанти. Михаил Миков се срещна и с първото дете, записано в българския регистър на Добрич, Свобода Димитрова. „Пожелавам ви дълголетие и да бъдете жива и здрава”, каза той след срещата с вече 74-годишната жителка на града.