Мая Димитрова, водач на листата на „БСП за България“ в Добрич: "БСП за България“ предлага решение за всички политики - в образованието, здравеопазването, икономиката

Мар 24, 2021 ДОБРИЧ Новини Избори 0 1566

24.03.2021

"Най-големите проблеми в областта са липсата на водоподаване, днес ми се обадиха и от община Балчик - вода там няма и то дори не е воден режим, а водата бива спирана по неизвестни причини от ВиК. Друг проблем са пътищата, остро изразен е и в община Генерал Тошево и в община Добричка. Има пътища, които не могат да свържат две населени места, тъй като са трудно проходими. Хората в община Шабла се оплакват от това, че няма транспорт. Трудно е стигането от Дуранкулак до Шабла и оттам до областния град, такъв автобус няма. Липсата на работни места и обезлюдяването са основни проблеми, които са не само в нашия регион, а в почти цялата страна", сподели Мая Димитрова, водач на листата на „БСП за България“ в Добрич по БСТВ.

На въпроса какви решения предлага БСП за икономиката в областта, Димитрова фокусира внимание върху това, че трябва да се направи всичко възможно младите хора да бъдат задържани и да се съживи икономиката: "За да привлечем инвеститори в град Добрич е необходимо да осигурим първо добра инфраструктура, освен това проблемът с кадрите е немаловажен. За да има развитие икономиката е необходимо да има обвързаност и с учебните заведения на територията на областта. Добруджа е територия, на която се развива предимно земеделието и туризма, така че учебните заведения, които готвят кадри трябва да се съобразят с нуждите на инвеститорите, които ще работят на нашата територия. Необходимо е да се създаде един затворен цикъл с помощта на съществуващите предприятия и тези, които могат да се създадат, както знаете Добруджа е житницата на България."

Кандидатката за депутат информира зрителите и относно листата на “БСП за България“ в Добрич:  "БСП за България“ предлага решение за всички политики - в образованието, здравеопазването, икономиката, няма незасегната политика в нашата програма. Тя е отворена и обърната към всички, ние сме социална партия, и единствено БСП би могла да се пребори с ГЕРБ. Листата, която Добрич предлага е балансирана, има гражданска квота и коалиционни партньори. В листата ни има доказани юристи и икономисти, които ще защитават интересите на Добруджа, ако бъдат изпрани в 45-тото Народно събрание."