БСП подкрепя инициативата за създаване на медицински колеж в Добрич

Юни 19, 2021 ДОБРИЧ Новини Избори 0 655

17.06.2021

Водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Добричкия избирателен район Димитър Данчев,  кандидатите за народни представители в листа Мая Димитрова и д-р Николай Бекяров  се срещнаха с изп. директор на многопрофилната  болница за активно лечение-Добрич- д-р Георги Желязков. 
На срещата кандидатите представиха предизборната платформа на БСП в сектор Здравеопазване” . Те акцентираха върху основните принципи в нея -необходимост от промяна на модела за динансиране на държавни и общински болници, в модела за запазването на медицински персонал, въвеждане на национална здравна карта, която да гарантира предоставянето на здравни услуги във всички населени места в страната, необходимост от запазване на всички общински болници Кандидятите изразиха подкрепа на иницативата за създаване на медицински колеж в Добрич, който да подготовя медицински сестри. Посочиха още, че болницата в Добрич е с голяма база, предоставяща възможност за развитие на всички видове медицински и социални дейности. 
Д-р Желязков описаа безпрецедентното положение, в което е изпаднала болницата в последната година заради на ковид пандемията. 
Д-р Николай  Бекяров сподели, че отделението по неврология е загубило един от най-ценните си специалисти и работи при максимално натоварване на лекарския състав.