Светла Бъчварова: БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ подкрепя мораториума върху износа на дървесина, но с мерки, които да повишат контрола

Мар 04, 2015 Новини БСП 0 1620

„Групата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  подкрепя мораториума върху износа на дървесина, но при условие, че наистина в рамките на 3 месеца ние ще имаме законодателни промени, които ще доведат до повишаване на контрола, който осъществява държавата върху сечта”

„Групата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  подкрепя мораториума върху износа на дървесина, но при условие, че наистина в рамките на 3 месеца ние ще имаме законодателни промени, които ще доведат до повишаване на контрола, който осъществява държавата върху сечта”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Светла Бъчварова. Според нея в противен случай мораториумът няма да изиграе никаква роля, защото няма да реши нито един проблем на българската гора. В тази връзка тя призова в следващите три месеца НС да се обедини върху промяна в закона.

Светла Бъчварова заяви, че предложението за мораториум върху износа е било внесено в последния момент в комисията и предупреди, че вероятно ще има допуснати грешки при изписване на кодове-кое трябва да бъде забранено за износ и кое има възможност да бъде реализирано извън страната.