Социалистът Тошко Петков ще се бори за кметското място в община Добричка

Юли 04, 2015 Новини БСП 0 2023

На днешното заседание на 23-тата конференция на социалистите в община Добричка, те трябваше да избират измежду четири кандидатури за кмет на БСП за предстоящите местни избори

На днешното заседание на 23-тата конференция на социалистите в община Добричка, те трябваше да избират измежду четири кандидатури за кмет на БСП за предстоящите местни избори. Четирите номинации за кандидат кметове бяха на Генади Ганчев, Тошко Петков, Надежда Василева и Петко Игнатов. До балотажа обаче успяха да достигнат двама от тях -  Петков и Василева. С 56 на 51 гласа социалистите избраха Тошко Петков за кандидат-кмет от БСП на предстоящите избори.

 „Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Категорично заявявам, че ще се боря за това да бъдем единни, за да помогнем на хората в тази община. Ще вложа целия си опит и усилия и ще направя всичко възможно общината да върви напред“, бяха първите му думи след като гласовете на социалистите го посочиха за кандидат кмет от БСП.

Тошко Петков е с висше инженерно образование. Завършил е русенския университет. След това е изучавал и управление на народното стопанство в  АОНСУ. Има дългогодишен опит в общинската администрация, като е бил и заместник-кмет по устройството на територията също в общината.

Член е на БСП от 1983 г., също общински съветник и временно изпълняващ длъжност Председател на общинския съвет на БСП в Добрич.