Мая Димитрова – водач на БСП в Добрич: Искаме удобна за възрастните и привлекателна за младите да е областта ни

Фев 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 727

Даваме такива обещания, които могат да бъдат изпълнени и да са с грижа за хората

"Като народен представител от Добрич, обещанията, които давам, трябва да бъдат такива, че да бъдат изпълнени. Наслушали сме се на обещанията на ГЕРБ, а промяна няма, видимите резултати на ГЕРБ са навсякъде. Като кандидат за народен представител ще се стремя да направя възможното да бъде изпълнено", заяви Мая Димитрова – водач на листата от кандидати на БСП за 45-ия български парламент от област Добрич. Димитрова бе гост онлайн в предаването „Думата е ваша“ на Българската свободна телевизия /БСТВ/.

Мая Димитрова е областен председател на социалистите в Добричко и като добре запозната с неуредиците в района от години, коментира: "Проблемите, които има Добрич, не само като град, а и като област, са почти идентични с проблемите, които има всяко едно населено място. Какво, всъщност, обещаха от правителството на ГЕРБ в началото на 2017-та година, когато беше предизборната кампания, за да се подобри качеството на живот на добруджанци? Обещаваха много неща в различни сфери: в сферата на икономиката, стабилизация на пътищата, образованието, повишаване на средната работна заплата… Но, за съжаление, почти нищо от тези обещания не е изпълнено“, обобщи след четири години резултатите Димитрова.

Тя даде пример като подчерта, че за да има добро качество на живот, е необходима добра инфраструктура, но обещания и реалност са се разминали.

„ГЕРБ Обещаха, че ще отпуснат 24 милиона лева за пътя Варна-Добрич, който е много натоварен и свързва двата града, но за съжаление към момента е в много лошо състояние - това не е изпълнено."

Водачката на листата сподели: "Помня, че ГЕРБ обещаха да довършат магистрала „Хемус“, но, за съжаление, към настоящия момент и това не е изпълнено. Обещаха след водния цикъл цената на питейната вода да намалее рязко като загуби и това да доведе до сваляне на цената на водата. Но за никого не е тайна че цената на водата в Добрич е една от най-високите. По отношение на средна работна заплата обещаха 1 500 лева - това също не е изпълнено. Имаше и много обещания относно борбата с битовата престъпност - във всяко населено място да има полицейско присъствие. "

На въпрос на водещия Стоил Рошкев дали управляващите задълбочават финансовата криза в Добричко, Мая Димитрова изрази непосредствените си наблюдения: „Преди 14 дни ние, общинските съветници от БСП, направихме една много остра декларация, тъй като разбрахме, че по министерско постановление правителството отпуска 1 470 000 лева за рехабилитация на определени пътища, явно предизборната кампания на ГЕРБ е започнала рано. Това, което ни направи впечатление е че самото постановление е за определени улици в Добрич, които считаме, че към настоящия момент не обслужват и не са в полза на гражданите. Така че мога да кажа, че всичко, което обещават ГЕРБ е единствено и само предизборно."

По отношение на желаната промяна Мая Димитрова, която води списъка от кандидатите за народни представители от БСП в Добруджанско, посочи: "Искаме да видим Добрич, който е с много добра инфраструктура. Добрич, който има открити работни места. Добрич, който е удобен и приятен за живеене, не само на възрастни хора, а да е и град, в който биха се завърнали нашите млади хора. Да бъде град, какъвто беше преди 15-20 години. Всички кандидати, които сме от листата на БСП ще работим за Добрич, с грижа за хората."