Мая Димитрова, БСП: Избирателят да се довери на партията, предлагаща не само решения, но и дългосрочни политики

Окт 21, 2021 Новини Избори 0 895

21.10.2021г.

„Това, което сме започнали в 45-то и 46-то НС – разграждането на модела „Борисов“, трябва да продължи. Много разчитам на това, че хората са разбрали не само за желанието, но и за действията на БСП, които тя направи като последователна партия, партия, която отстоява политиките си и ясно, и точно показва, че моделът „Борисов трябва да престане да съществува“, коментира в предаването „Актуално от деня“ по БСТВ Мая Димитрова – водач на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ в Добрич.

Избирателят е много важно да не гласува емоционално, а да се довери на партията, която предлага не само решения, но и дългосрочни политики, надява се още Димитрова.

„Зеленият сертификат“ е неприложим в България. Ако в МОЛ-овете и хранителните магазини се влиза със сертификат, то въпросът е как се влиза в транспорта? Това е една много широка тема и е съвсем нормално отношението на хората – едни са „за“ тези мерки, други са „против“ и това се вижда и от протестите. Действително много е важна разяснителната кампания и служебният министър на здравеопазването не успя да накара хората да повярват, че ваксината ще помогне“, отбеляза Мая Димитрова.

Тя коментира и проблема с недостига на медицински сестри в област Добрич, като поясни, че една от основните задачи, по които ще работи в 47-то НС е разкриването на филиал на Медицинския университет, където да се обучават медицински сестри и акушерки.

„По отношение на ковид кризата – в Добрич има много болни, успява да се справя болницата, но много трудно“, заяви Димитрова.

„Лоша инфракструктура, лоша водопреносна мрежа, липса на транспорт между населените места – около 15 са селата в областта, където не влиза автобус. Там няма аптека, няма магазин, а хората са изолирани“, изброи само част от проблемите на област Добрич водачът на листата на левицата Мая Димитрова.