Мая Димитрова, БСП: Най-важно е да повишим доходите на хората

Мар 18, 2023 ДОБРИЧ Новини Избори 0 715

18.03.2023 г.

“Ние винаги сме били последователни в действията си. На първо място следваме социалната ни програма, заложили сме на повишаване на доходите. Сега това е важно, тъй като постоянно се увеличават цените в магазините. Ако днес една стока, която е от първа необходимост е на една цена, то утре може да е поскъпнала, а това е проблем за хората, няма никакво основание цените да бъдат повишавани. Трябва да се наложи таван на цените веднага.” Това заяви, водачът на “БСП за България” в област Добрич Мая Димитрова в ефира на БСТВ. 

По думите й програмата на БСП е продължение на вече свършеното. “Най-важното е, че ние от БСП бяхме двигателите на всичко, което се случи в социалната сфера”, обясни Димитрова. 

Тя даде и примери: “Доказахме, че минималната пенсия от 300 лева може да достигне до 467 лева. Майчинството през втората година може да следва минималната работна заплата, показахме, че може да има безплатни детски градини и ясли. “Битката с размера на минималната работна заплата беше много тежка, но я постигнахме, а учебниците до 12 клас вече ще са безплатни. Не даваме напразни обещания, ще покажем какво можем и в следващото Народно събрание”, категорична беше тя. 

И сподели една от следващите цели: “Ще покажем, че може да бъде увеличена стипендията на майки студентки от 2800 лева на 7 000 лева”, посочи Димитрова. 

Тя обясни и че въпреки натиска, БСП няма да допусне да бъде приета Истанбулската конвенция. “Семейството е основната клетка. Децата имат майка и баща, това “родител 1” и “родител 2” е неприемливо за нашите традиции и морал”, каза още Димитрова. 

По отношение на бушуващата война в Украйна Димитрова заяви: “Българската социалистическа партия иска мир, а това не може да се случи с предоставяне на оръжия. Мирът се постига само с преговори”, каза тя. 

А за да има редовно правителство Мая Димитрова призова гражданите да излязат и да гласуват на 2-ри април, с номер 1 в бюлетината.