Нинова в Добрич: Вотът в четвъртък ще е между математиката и политическия морал на ГЕРБ

11.10.2023 г.

 „Такъв площад и толкова занемарен град не съм виждала. Минахме през централната част, минахме по улиците - Добрич категорично се нуждае от промяна, от политика, ориентирана към нормална инфраструктура, към социална община, към създаване на нови работни места, към откриване на предприятия, към развиване на индустрия. Защото днес виждаме една община с все по-затихващи функции. Нашият кандидат Стоян Люцканов и екипът му могат да променят Добрич. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в Добрич, след срещите си с хората в общината.

 „За нас, в БСП, е важна социалната община, важни са местните данъци и такси, социалните услуги за хората, развитието на пътищата и на инфраструктурата, разкриването на предприятия и работни места. Вярвам, че нашите кандидати могат да свършат това с нашата подкрепа”, подчерта лидерът на българските социалисти.

 „Добруджанци споделят като най-големи проблеми най-вече обезлюдяването и демографския въпрос, инфраструктура и пътища, не само тази част, която е в центъра на града, а и свързващата инфраструктура, проблемите с ВИК, т.е. тези комунални проблеми, за които нашият екип предвижда да се грижат общински предприятия”, каза още Корнелия Нинова, но подчерта: „За да се задържат обаче хората, за да се развива градът - трябва да има индустрия и производство. Това искат хората - работа, производство, за да могат да останат”.

 По думите на лидера на БСП, не бива да се пренебрегват образованието и здравеопазването, които за социалистите са приоритетни, тъй като това е част от социалната политика. Но бе категорична, че работата, която трябва да се свърши е комплексна, защото нещата са свързани: „Като са лоши пътищата - няма да дойдат инвеститорите. Като те не дойдат - няма работни места. Младите напускат. Няма ли добро училище - няма ли добро здравеопазване, младите бягат. Екипът на БСП е готов да промени това”.

 „Вотът на недоверие срещу правителството в четвъртък ще бъде вот между математиката от една страна, и политическия морал на ГЕРБ, от друга. Защото виждаме, че т.н. сглобка се критикува от Борисов на публични места, но всъщност се подкрепя с гласовете на ГЕРБ”, коментира предстоящия вот Корнелия Нинова. 

„Стои най-вече въпросът за морала, защото този тип правителство е тежко предателство към избирателите на двете най-големи партии ГЕРБ и ПП, към хората от протестите, към енергията, която имаше, за да се промени България”, заяви лидерът на БСП.

 По думите ѝ, това правителство продава националния интерес на всяка крачка. „То предаде българската енергетика, българското земеделие, българската икономика, само и само Борисов да оцелее, да се препере и да се върне. Вотът на недоверие е най-малкото, което трябва да направим”, категорична бе Нинова.

 Тя изрази увереност, че хората разбират проблемите, които е натрупало това правителство. „Единствената им цел е да разделят парите по Плана за възстановяване и устойчивост помежду си, между свои фирми, но не и за добруването на България. Да видим как ще завърши този вот. Защото Борисов свали правителството на Кирил Петков, Борисов крепи правителството на Денков. Това е абсолютно алогично от гледна точка на политиката и на морала”, заключи Корнелия Нинова.